Felhasználásra kész, környezetbarát, akrIlbázisú vakolatalapozó

A leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásnak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (időjárás, felület, szerszám, stb.) hiányoságaiból eredő károkért a felelősség nem a felhasznált termék gyártóját terheli.

Főbb jellemzői: vízes hígítású, akryl kötőanyagú, speciális adalékanyagokat tartalmazó színes mélyalapozó. A kellősítés során a port leköti, behatol a felület pórusaiba, így azt megerősítve erős, tapadóképes alapfelületet biztosít a rákerülő műgyantakötésű finomvakolatok számára.
Hígítható: vízzel (ideális 20˚C-os csapvíz).
Hígítási arány: 1L alapozóhoz 0,3–0,4L víz, a levegő hőmérsékletétől és a páratartalomtól függően.
Anyagszükséglet: hígítatlan állapotban 0,1–0,15 l/m2.
Eltartható: eredeti állapotban, zárt, fagymentes helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve 1 évig.
Kiszerelés: 5L, 10L légmentesen záródó műanyag vödörben.
Száradási idő: 20˚C-on 12 óra.
Felhasználási hőmérséklet: +5˚C fölött.
Felhasználási terület: DRYPRODUKT finomvakolat alapozója.
Javasolt alkalmazási felületek: simított alapvakolat, betonfelület, glettelt falfelület (kül- és beltéri glett), betonyp lap, DRYPRODUKT hőszigetelő rendszer.
Alkalmazás: falfelületek védő, dekoratív finomvakolattal történő bevonása előtti mélyalapozásra alkalmas. Feladata az alapfelület megerősítése, a nedvszívás kiegyenlítése és a tapadófelület biztosítása. A finomvakolattal ellátni kívánt jó minőségű felületet gondosan elő kell készíteni. Az alapfelület nedvszívó képességét valamint a felületi és léghőmérsékletet a felhasználni kívánt alapozó mennyiségénél és hígítási arányánál figyelembe kell venni. A porszáraz, tiszta, szilárd és egyenletes felületre a megfelelő hígítású DRYPRODUKT alapozót, festőhenger vagy festőkorong segítségével kell felhordani. A finomvakolatot a már száraz alapozó rétegre szabad csak felhúzni. A termék +5˚C alatti felületi és léghőmérsékleten, párás, ködös, esős időben illetve tűző napon nem használható! A termékhez színezőanyagot, vagy egyéb más anyagot (a feltüntetett víz mennyiségén kívül) házilag hozzáadni nem szabad. Termékeink felhasználása szakértelmet igényel.

Biztonsági előírások: P102 Gyermektől elzárva tartandó! P302+P352 Ha bőrre kerül: lemosás bő szappanos vízzel. P305+P351+P338 Szembe kerülés esetén: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. P302+P352 Ha a szemirritáció nem múlik el: orvosi ellátást kell kérni. EU határérték erre a termékre (A/g): 50 g/l (2007) / 30 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 30 g/l VOC-t tartalmaz.